Eftersom jag minst sagt ligger efter med min läsrapportering och mitt bloggande kör jag en snabbvariant för att åtminstone mentalt komma ikapp lite. Extremt korta kommentarer på min majläsning följer!
Ohlsson, Kristina Askungar Min första bekantskap med Ohlsson infriade alla förväntningar. Välskrivet, spännande och engagerande. Egentligen gillar jag det som inte gäller själva brotten och "deckargåtan" mer - personporträtten väcker lust att lära känna närmare, och det är bra!
Flynn, Gillian Gone Girl Hon kan skriva och det är sträckläsning som gäller! Ändå måste jag säga att det inte är den bästa jag läst av Flynn. Det blir aningen konstruerat och aningen för många twistar för att jag ska tokgilla - men uppskattad och mörk läsning är det definitivt!
Guorio, J-M Hyssj! Hittade jag i min systers bokhylla och kastade mig över eftersom den sedan länge stått på min vill-läsa-lista. Den finns inte på Adlibris, därför ingen länk, men säkerligen på biblioteket. En, nåja, trevlig kärlekshistoria som innehåller mycket litteratur och böcker som kan användas till allt möjligt... Inte så fantastisk som jag föreställt mig, men bra!
Zafón, Carlos Ruiz Himlens fånge Jag älskade Vindens skugga och tyckte mycket om Ängelns lek och därför kastade jag mig över den senaste boken om hemligheterna i litteraturens Barcelona. Jag sträckläste visserligen men ändå var det något som saknades... Kanske har jag vuxit ifrån Zafóns värld; kanske ska det inte vara mer än ypperlig underhållning för stunden - för det tycker jag att det är!
Setterfield, Diane Den trettonde historien På bokresan till Syninge i april pratade vi bland annat om "gamla" böcker och denna bok var en av de som det tipsades om. Ta lite Kate Morton och lite Carina Burman, blanda och ge. Jag gillade absolut, men det ät ingen bok som jag kommer att hysteriskt tipsa vidare om.
Patchett, Ann Bel Canto Jag har läst henne i lite omvänd ordning, men oj vad bra hon är! För Bel Canto tilldelades hon The Orange Prize for Fiction och det var så välförtjänt... Läs vettja!
Otsuka, Julie Vi kom över havet Kollektivromanen som under en period var på allas bloggar. Helt rättmätigt så! Det är en tunn och oerhört drabbande och upplysande liten roman - jag blir upprörd och imponerad om vartannat. Läs!
Nesser, Håkan Himmel över London Jag har aldrig tidigare drabbats av en så akut reslängtan! Jag frågade (nästan) alla jag mötte om de ville åka till London med mig... Oj vad jag gillade! Han skriver så bra och det träffar så rätt. Jag har hört både bu och bä om denna, men jag säger definitivt jaaa! Och bara en sån sak som de "dubbla" omslagen på den inbundna utgåvan...
Ohlsson, Kristina Tusenskönor
Ohlsson, Kristina Änglavakter Jag kunde inte låta bli att skaffa de två följande och jag blev inte besviken! Jag gillar fortfarande relationerna och personporträtten mer än själva deckarhistorien, men jag gillar det tillräckligt mycket för att tveklöst skaffa de två senaste böckerna! Typ snart...
tisdag 18 juni 2013
måndag 10 juni 2013
En färd till Indien, typ
The Accidental Apprentice av Vikas Swarup

Hans senaste roman The
Accidental Apprentice, påminner om Q
& A i stil och upplägg. Den unga kvinnan Sapna Sinha försörjer sin
sjuka mor och sin syster genom att jobba i en elektronikaffär. Utanför templet
möter hon en dag en man som påstår att han är ägare till ett stort
företagsimperium och har utsett henne till sin efterträdare som VD. Hon ska
bara genomgå ett test i sju steg först… Däri ligger likheterna med Q & A; de olika avsnitten med tämligen
osannolika händelser och sammanträffanden (som naturligtvis visar sig ha stor
betydelse senare) bildar en myllrande väv av människor och livsöden. Trådarna slingrar
sig runt om i Indien, från Bollywood till slummen, från korruption till
hjälparbete och från hämnd till kärlek. Jag låter mig villigt förföras av den färgstarka
berättelsen och känner hettan, dofterna och smakerna. Jag är glad att jag inte
behöver delta i Sapnas äventyr, men jag är förtjust och längtar inte så lite
tillbaka till Indien.
Av Vikas Swarup kan jag även rekommendera Six Suspects, en hisnande mordgåta med
samma intensitet och lika färgstarka karaktärer och miljöer.
Etiketter:
Indien,
Läsning,
Semester,
Vikas Swarup
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)