tisdag 18 juni 2013

Snabbgenomgång av majläsningen

Eftersom jag minst sagt ligger efter med min läsrapportering och mitt bloggande kör jag en snabbvariant för att åtminstone mentalt komma ikapp lite. Extremt korta kommentarer på min majläsning följer!

Ohlsson, Kristina Askungar Min första bekantskap med Ohlsson infriade alla förväntningar. Välskrivet, spännande och engagerande. Egentligen gillar jag det som inte gäller själva brotten och "deckargåtan" mer - personporträtten väcker lust att lära känna närmare, och det är bra!
Flynn, Gillian Gone Girl Hon kan skriva och det är sträckläsning som gäller! Ändå måste jag säga att det inte är den bästa jag läst av Flynn. Det blir aningen konstruerat och aningen för många twistar för att jag ska tokgilla - men uppskattad och mörk läsning är det definitivt!
Guorio, J-M Hyssj! Hittade jag i min systers bokhylla och kastade mig över eftersom den sedan länge stått på min vill-läsa-lista. Den finns inte på Adlibris, därför ingen länk, men säkerligen på biblioteket. En, nåja, trevlig kärlekshistoria som innehåller mycket litteratur och böcker som kan användas till allt möjligt... Inte så fantastisk som jag föreställt mig, men bra!
Zafón, Carlos Ruiz Himlens fånge Jag älskade Vindens skugga och tyckte mycket om Ängelns lek och därför kastade jag mig över den senaste boken om  hemligheterna i litteraturens Barcelona. Jag sträckläste visserligen men ändå var det något som saknades... Kanske har jag vuxit ifrån Zafóns värld; kanske ska det inte vara mer än ypperlig underhållning för stunden - för det tycker jag att det är!
Setterfield, Diane Den trettonde historien På bokresan till Syninge i april pratade vi bland annat om "gamla" böcker och denna bok var en av de som det tipsades om. Ta lite Kate Morton och lite Carina Burman, blanda och ge. Jag gillade absolut, men det ät ingen bok som jag kommer att hysteriskt tipsa vidare om.
Patchett, Ann Bel Canto Jag har läst henne i lite omvänd ordning, men oj vad bra hon är! För Bel Canto tilldelades hon The Orange Prize for Fiction och det var så välförtjänt... Läs vettja!
Otsuka, Julie Vi kom över havet Kollektivromanen som under en period var på allas bloggar. Helt rättmätigt så! Det är en tunn och oerhört drabbande och upplysande liten roman - jag blir upprörd och imponerad om vartannat. Läs!
Nesser, Håkan Himmel över London Jag har aldrig tidigare drabbats av en så akut reslängtan! Jag frågade (nästan) alla jag mötte om de ville åka till London med mig... Oj vad jag gillade! Han skriver så bra och det träffar så rätt. Jag har hört både bu och bä om denna, men jag säger definitivt jaaa! Och bara en sån sak som de "dubbla" omslagen på den inbundna utgåvan...
Ohlsson, Kristina Tusenskönor
Ohlsson, Kristina Änglavakter Jag kunde inte låta bli att skaffa de två följande och jag blev inte besviken! Jag gillar fortfarande relationerna och personporträtten mer än själva deckarhistorien, men jag gillar det tillräckligt mycket för att tveklöst skaffa de två senaste böckerna! Typ snart...

4 kommentarer:

Martin J Sällberg sa...

Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

http://purescience.wikia.com

Deng Weng Andersson sa...

Ja, jag har läst How to exterminate stupidity. Den är verkligen jättebra och jätteviktig! Och jättebillig, bara 149 kronor! http://litenupplaga.se/1198 är en viktig länk!!!

Hannah Riegel sa...

Har du läst how to exterminate stupidity? Det har jag med. Och jag håller med, boken är verkligen jättebra och jätteviktig. http://litenupplaga.se/1198 är verkligen en jätteviktig länk! Den viktigaste i hela världen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ebba sa...

Tack så mycket :)