onsdag 29 september 2010

London!

Jösses vad dyrt det kan bli att ha trevligt med fyra likasinnade kvinnor i sina bästa år! Vi åkte till London på torsdagen, och när jag på lördag förmiddag inför besöket på Lutyens & Rubinstein (bokhandel tipsad om av Holly Hock) skulle ta ut pengar så gick det inte...Men eftersom boklådorna, som bara blev en, var en av höjdpunkterna skuldsatte jag mig och handlade på krita! Kändes sjukt men nödvändigt, fick hjärtklappning när jag insåg att jag måste plocka bort några böcker för att ha råd att betala tillbaka när jag kom hem. Skippade utan att tveka lunchen för att spara pengar... Att det bara blev ett bokhandelsbesök beror på att vi gjorde så mycket annat som var trevligt och som jag inte ville missa. Vi såg "We will rock you" på fredag kväll, bra, härlig musik, kul upplevelse. På lördag kväll var vi i Hyde Park - Last Night of the Proms, en upplevelse! Så mäktigt, så välorganiserat och så nice!London finns kvar, och boklådorna med hoppas jag! Jag är sååå nöjd med mina inköp, fattar bara inte när jag ska hinna läsa allt jag vill...

3 kommentarer:

snowflake sa...

Du gjorde helt rätt!

Helena sa...

Oj, vilka fina böcker jag skymtar i den högen! Lorrie Moore är ju fantastisk (note to self: läs The Collected Stories of Lorrie Moore som du klickade hem i somras) och Barbara Kingsolvers The Poisonwood Bible gillade jag jättemycket. Har The Lacuna på min (smått episka) önskelista. Wally Lamb? LOVE HIM! Min bästa amerikanskt supersizestorvulna epiker! Richard Russo-boken är jag också sugen på, tyckte mycket om Empire Falls. Michael Chabon samma sak, Murakami har jag gillat nästan allt av det jag läst (A Wild Sheep Chase tillhör dock inte toppskiktet enligt mig). Ser inte vilken Helen Dunmore det är, men jag har A Spell of Winter väntande i bokhyllan.

Som du märker: en bokhög HELT i min smak. Det har nog aldrig hänt förut att en hel bloggbokhög varit klockrena Helenaböcker - jag lägger in din blogg bland favoriter!

Den lilla röda, vilken bok är det? (Närsynt...)

Den besatta sa...

Helena: Vad kul att höra! Hos Bokhororna är det din smak som stämmer mest med min egen, så jag är inte helt förvånad... (Gissa var jag hittade namnet Barbara Kingsolver för första gången till exempel). Den lilla röda är Richard Yates Cold Spring Harbor :-)