onsdag 12 januari 2011

en cirkel till

Nu har jag haft första bokcirkelträffen  i min bokavdelning en sida till i butiken En Trappa Ner. Det kom 15 personer som vill vara med och läsa och prata om böcker! Jag presenterade den bok jag valt, Ät mig av Agnès Desarthe från fina Sekwa förlag, och sedan delade vi in oss i tre grupper som ska ses vid olika tillfällen för att diskutera den. Grupper på mellan fem och sju personer är ganska lagom att få utrymme och tid för diskussioner. Jag är såklart med i alla tre grupperna (om någon ifrågasatte mina räknekunskaper) och är så glad och sugen på att börja läsa! Men först måste jag ju ha boken... Trodde ju aldrig att det skulle vara ett sådant intresse, jag beställde tio böcker och tänkte att det skulle räcka gott och väl. Nu har jag lagt en order till och om allt funkar finns de i butiken redan på fredag.

9 kommentarer:

Holly Hock sa...

Vad roligt att du är igång! Jag och BöckerX3 ska bokcirkla på söndag med lite andra skövde-människor. /Therese

Den besatta sa...

Jag läste om det, vad kul! Det är verkligen givande med projekt och nya positiva människor. Lycka till! /Kiki

Catrin sa...

Å vad roligt! JAg är mycket intresserad av Agnes Desarthe och ät mig - ska bli kul att höra vad ni tycker!

Anonym sa...

Jag skulle vilja vara med i er bokcirkel - hur gör man och finns det plats ?Har min gulliga tandläkare i fina Vbg och kollar alltid in EnTrappaNer och fastnade i den bästa hörnan på länge :-) mmmmmmmm jag älskar böcker o läser så det ryker ur ... ögonen...
Snälla säg att det finns plats !!!
Min mail är h20823@hotmail.com

Den besatta sa...

Anonym: Jag skriver ett mejl till dig! Det är klart att det finns plats, vi får dela in oss i fler grupper i fortsättningen i "värsta" fall! Kul att du hittat hit!

Fru E sa...

"i MIN bokavdelning" Nu blir jag jättenyfiken! Är En trappa ner en affär där du har en egen bokavdelning? Hur kommer det sig?

Den besatta sa...

Fru E: Ja, En Trappa Ner är en inredningsbutik i Varberg som ägs av en god vän. Han bad mig i höstas köpa in böcker till butiken och jag var inte nödbedd! Tanken är att så småningom, på min fritid än så länge, skapa en litterär samlingspunkt. Första omgången bokcirkel är igång, med tre grupper som ska läsa om prata om Ät mig. Det är SÅ roligt och spännande!

helena sa...

Gud vad roligt ! Tack !
och jag som är den anonyma heter Helena.
Väntar med spänning in ditt mail...

Fru E sa...

Vilken vän och vilket spännande projekt! Låter som en dröm! Stort lycka till!